top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraInka

Výroba psí boudy RAFABO

Všechny naše zateplené psí boudy RAFABO jsou konstruovány jako klasická dřevostavba. Lze tedy říci, že splňují veškeré požadavky, které jsou kladeny při stavbě nízkoenergetického domu s jediným rozdílem, že je použita slabší izolace.


Postup výroby

Prvním krokem našich zkušených truhlářů je příprava nosného rámu ze 6 cm širokých smrkových hranolků. Rám se sešroubuje a slepí, čímž se vytvoří tuhá základní konstrukce. Další fází je výroba podlahy. Podlaha je tvořena z duracelové desky, která odolává vlhkosti. Na desku se položí izolace. Dále se postup výroby liší v závislosti na zavedení vytápěcího systému. Přední nevytápěná část podlahy je pokryta palubkami ze sibiřského modřínu. U vytápěné části podlahy je nutné na izolaci položit mezivrstvu v podobě dřevotřísky, na kterou se následně umístí reflexní fólie, která zajišťuje, že teplo vycházející z tepelné spirály (30 W) bude vyzařovat směrem nahoru. Při volbě psí boudy s elektronikou (kamera pro oboustrannou komunikaci, vytápění) je nutné zakomponovat mezi rámy kabely.


Konstrukce psí boudy RAFABO


V této fázi je již možné přejít na tvorbu vnějšího pláště psí boudy. Okolo celého obvodu zevnitř se připevní parotěsná fólie. Následně se přelepí spáry mezi fóliemi speciální páskou (na obrázku je vidět zelená páska). Do výplní se vloží 6 cm tlustá čedičová vata, která se zaklopí difúzní fólií.

Následně pokračujeme s montáží odvětrávané fasády z HPL desek. Odvětrávaná fasáda je druhem vnějšího zateplení. Oproti klasickému zateplení polystyrenem ale funguje na jiném principu. Jedná se o tzv. bezkontaktní zateplení domu, kdy je mezi tepelným izolantem a fasádními deskami vzduchová mezera, která pomocí proudění vzduchu pomáhá odvádět vlhkost z celé konstrukce. Zabraňuje tak tvorbě plísní a vysouší konstrukci. Na rám konstrukce truhláři namontují pomocné lišty, které ponesou pohledové HPL desky. Truhláři si následně dle vzoru a typu psí boudy RAFABO vyřezají zmiňované HPL desky, které tvoří vnější vzhled našich zateplených psích bud. Ty následně přilepí speciální lepidlem na konstrukci.


A. Odvětrávaná fasáda - vzduchová mezera B. HPL deska


Odklápěcí víko psí boudy je vyrobeno z 10 mm HPL desky. Aby víko při zavření dobře přiléhalo, využíváme pro zateplení extrudovaný polystyren, který je přelepen dýhovanou překližkou.

Poslední fází je instalace elektroniky. Osadí se pojistková skříň, vstupní zásuvka a provede se nastavení kamery.



Proč sibiřský modřín?

Možná Vás napadla během čtení tohoto článku či při čtení popisů našich produktů, proč používáme právě sibiřský modřín. Jeden z hlavních důvodů je fakt, že dřevo sibiřského modřínu je hypoalergenní, psi ho tak velice dobře snáší a je samozřejmě kvalitní a odolné. Nelze opomenout, že i z hlediska designu je sibiřský modřín skvělá volba. Zkrátka se pro Vás snažíme vybrat to nejlepší a poskytnout Vašim domácím mazlíčkům péči, kterou si jistě zaslouží.


Montáž zakoupené boudy

Boudu je možné si vyzvednout v naší výrobně v Liberci nebo Vám ji za poplatek dovezeme a odborně nainstalujeme kdekoliv v České republice. Odborná montáž zahrnuje vykládku, umístění na zvolené místo, zprovoznění kamery (instalace a konfigurace softwaru na PC a mobilech) a školení ohledně údržby. Váha boudy je cca 150 - 250 kg (dle typu a velikosti).




Váš tým RAFABO

273 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Výcvik psa

bottom of page