top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraInka

Trendy designu psích bud

Tentokrát jsme si pro Vás připravili trochu oddychovější téma a tak je obsahem dnešního článku především design a vývoj psích bud v čase. Ve světě módy můžeme sledovat neustále střídající se trendy a hity. To co bylo ještě nedávno naprosto „out“ či dokonce módní faux pax a obléct si něco takového znamenalo konec Vašeho společenského života, je teď in a naopak. Mění se materiály, dbá se na funkčnost oblečení či se od některých zarytých trendů odstupuje i z hlediska životního prostředí či morálních postojů a hodnot (kožedělný průmysl). Stejně tak vývojem prochází i psí boudy. Mění se jejich designové provedení, materiál pro výrobu či funkčnost a to zejména díky vývojovému boomu dostupných technologií. Zkrátka ani výrobci psích bud nezůstávají pozadu a jdou s dobou, aby uspokojili čím dál více náročnější klientelu.


Psí boudy dříve


Pokud se vrátíme o pár desítek let zpátky, psí bouda dokonce nebyla ani samozřejmým vybavením majitele pejsků. Paradoxní ovšem je, že dříve bylo mnohem častější, že psi trávili celý svůj život pouze venku a do domu neměli přístup. Při psaní článku vzpomínám na svoji babičku, která nikdy nechápala, proč máme kočky a psy uvnitř domu. Takové zvíře přece patří ven, ne? Pes plnil zejména funkci ochránce domu a nějaké rozmazlování psích kamarádů, na které jsme zvyklí nyní, nepřipadalo v úvahu. V případě, že pes přeci jen měl venku svou psí boudu, nejednalo se o nějaký funkční a na pohled uchvacující zázrak. Bouda plnila pouze základní předpoklady a to 4 stěny a střechu. Zateplení byl cizí pojem a mnohdy chyběla i podlaha, takže pejsek ležel na studené vlhké zemi. Taková psí bouda sloužila maximálně např. pro ukrytí se před deštěm a silným větrem. Využívaný materiál bylo, jako je i dnes, dřevo, ale bylo běžné se setkat i s různými druhy plechů či plastů. No uznejte sami, že následující fotografie psích bud nejsou příjemné na pohled.




Pes nejlepší přítel člověka


A dnes? Své psy hýčkáme, rozmazlujeme a chceme jim dopřát to nejlepší na trhu. Technologický pokrok 21. století nám toto všechno ještě usnadňuje. Pes už není bodyguard, ale přítel. A pokud tráví většinu svého života venku na zahradě, současné psí boudy mu poskytnou veškeré pohodlí. Naprostým standardem jsou zateplené psí boudy. Mnoho domácích kutilů volí variantu po domácku vyrobené zateplené psí boudy. A co kdybyste to raději svěřili profesionálům? Naše zateplené psí boudy RAFABO jsou vyrobeny z nejkvalitnějších materiálů a poskytují Vašemu mazlíčkovi bezpečné útočiště. Ostatně přesvědčte se sami v našem e-shopu a vyberte tu nejvhodnější pro Vašeho psího přítele. Design je bezesporu další znak psích bud, který prošel a stále prochází intenzivním vývojem. V současnosti není problém nechat na zakázku vyrobit jakékoli tvary a tak se můžeme setkat s psí boudou imitující např. Váš samotný dům. Záleží čistě na Vaší představivosti.



Pokud však ještě stojíte nohama na zemi a nepotřebujete psí boudy ve tvaru vesmírné rakety, ale chtěli byste pořídit pěkný designový kousek, máme pro Vás zateplenou futuristickou boudu S H E I L A. Žlutá není Vaše oblíbená barva? Nezoufejte, nabízíme i vlastní konfiguraci dle vašich barevných představ!




Moderní svět ale nekončí u zateplení. Současným trendem je také možnost vytápění s termostatem pro snadné ovládání. Nic se samozřejmě nesmí přehánět! Psi díky svému termoregulačnímu systému snáší zimu odlišně než člověk, nenastavujte tedy teplotu vyšší než 10 stupňů. A i tuto vymoženost moderní technologie Vám můžeme v našich psích boudách RAFABO nabídnout!


Nejčerstvější novinkou v oblasti technologie a psích bud je odhlučněná psí bouda. S principem odhlučnění se v běžném životě setkáte např. u obyčejných sluchátek. S novinkou odhlučněného boxu přichází výrobce Ford, který tento systém využívá pro odhlučnění zvuku motoru auta do kabiny. Takto řešené psí boudy by mohly ulehčit psí trápení např. během bujarých silvestrovských oslav, ostatně posuďte sami a podívejte se na video níže. Zatím se jedná pouze o prototyp, ale kdo ví, kdy se s tímto produktem a mnoha jinými novými vymoženostmi potkáme na trhu (Idnes.cz).



Tým RAFABO

81 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Výcvik psa

bottom of page